Orientaliskt på Malmöfestivalen

August 14, 2009

Det finns en hel del orientaliskt på festivalen. Redan kl sju på fredagen (14e) kommer turkiska klubbturnén East’n’bul (som tidigare i veckan var i Stockholm och som på lördagen kommer till Göteborg) till Moriskan. Arrangemanget inleds med Selim Sesler på Parkscenen, http://www.dn.se/kultur-noje/konsertrecensioner/istanbul-burada-selim-sesler-och-athena-pa-kulturfestivalen-1.930766. Tyvärr hänger inte turkiska skapunkbandet Athena med från Stockholm.
Senare på kvällen 21.30 spelar Tummel på Mixmusik/Jerikos scen på Gustav Adolfs torg. De är ju alltid röjiga och bra!
I angränsande Raul Wallenbergs park spelar sedan, för mig okända, dj Deelay orientaliskt på Arenan.
Lördagen 15e har mixmusik/Jeriko sin oriental-dag på Gustav Adolfs torg med exempelvis grekisk folkmusik 13.00, orientalisk dans 18.15, bandet Oriental Mood 20.30 och
dj Cheb Oman 23.00-01.00 (MixmusikJerikos scen Gustav Adolfs torg).
Konkurrensen är ganska hård denna dag eftersom det är Bollywoodmusik och dans på Moriskan kl sju. Dessutom spelar danska hip hoparna Outlandish – ni vet de som gjorde Khaleds superhit Aïcha känd för den breda publiken för några år sedan – kl tio. Och klockan elva, samtidigt som jag spelar dj Aïcha från Stockholm på samma scen som Outlandish, Arenan. Aïcha kommer med tanke på omständigheterna att spela hip hop, raï och orientalhits. Jag spelar hits från hela Mellanöstern, mest från Libanon, Egypten.
En given höjdpunkt under festivalen är rumänska Fanfare Ciocarlia på Parkscenen i Folkets park sön 16e kl 20.00. Äkta romskt balkanröj av absolut högsta klass!!!
Gamla kära Östblocket spelar oriental/balkan på Parkscenen kl 20.00 tis 18e. Jag dj’ade efter dem så sent som i vintras och det var ett sant nöje, de håller stilen och utvecklas hela tiden.
Jag känner inte till de närmare men ett par kända muslimska stand-up-comedians härjar på Moriska ons 19e. Shazia Mirza från Storbritannien kl 20.30 och Azhar Usman från USA kl 22.00.
Lite att välja på. Förra året när jag spelade på Gustav Adolfs torg var det hur kul som helst, två timmars komprimerad oriental-klubb mitt på torget!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s