Ny orientalklubb i Malmö

July 23, 2009

Hm, har inte skrivit på ett år, men det hindrar inte att jag börjar igen. Jag har haft ett toppår med massor av roliga spelningar. I slutet på förra sommaren spelade jag på Malmöfestivalen två gånger och nu ska jag spela 4ggr. Två hos Jeriko på Gustav Adolfs Torg. Det var fantastiskt roligt förra året, en klubbspelning mitt på torget(!), hur kul som helst. Nu spelar jag ‘balkan’ fre 14 aug och ‘oriental’ lör 15 aug. Dessutom nu på fre 24 juli i Jerikos regi på Helsingborgsfestivalen. Sen dj’ar jag på Volym 19/8 och i deras tält i folkets park 20/8 men det orientaliska inslaget blir då mer som en krydda. På Volym är jag bar-dj Richard Öhman.  På Volym spelar jag också 31 juli.

Nästa spelning på Re:Orient i Stockholm är på deras höstpremiär fre 4;e sept. Första Oriental Ballroom på Ariman i Lund i höst blir lör 29 aug.

Både hösten och våren har varit bra på Oriental Ballroom. Tonvikten ligger förståss som vanligt på arabiskt och jag har lirat en hel del nytt framförallt kan jag nämna Haifas och Saads senaste plattor. Men jag har spelat en hel massa turkisk musik också eftersom en stor mängd turkiska gäststudenter har gjort Ariman till sitt, så Tarkans senaste och annat har jag också spelat flitigt.

Sen har jag haft roliga spelningar på Re:Orient i december och på Inkonst på Behrang Miris releasefest i våras. Behrang släppte sin härliga debut med orientalisk hip hop. Lyssna på ‘Amout Aleyk’!

Andra favoritlåtar från året: rotiga Fatih Üreks ‘Hadi Hadi’, Haifas arab-r’n’b-hit ‘Yabn el Halal’ eller klubbiga ‘Mertakhda’, persiska superhiten ‘Oh Baby’ av Khashayar Azar, coola houselåten ‘Shoft Be’enaya’ av Hossam Habib, en ny härlig popdänga av Nancy Ajram ‘Min Gheir Ana’, Tarkans oemotståndliga ‘Vai Anam Vai’, mm. Jag rör ju mig lite fritt över ett område som är större än Mellanöstern. Exempelvis gillar jag också Amadou & Mariams senaste platta. Inte minst ‘Magossa’.

Behrang Miri och jag skall starta en orientalklubb i Malmö. Namnet är inte klart. Men vi har ett premiärdatum. Fre 6 nov på Inkonst. Tanken är att vi ska komma igång ordentligt till våren och vi letar efter glada människor som vill hjälpa oss att organisera denna klubb som vi tror kommer att bli en stor succé.

Jag kommer givetvis att fortsätta att spela på Oriental Club som hittills har huserat på Bodoni men eventuellt hittar ny adress till hösten. Vi får bara se till så att datumen inte krockar.

Advertisements

One Response to “Ny orientalklubb i Malmö”

  1. Sabina Says:

    Välkommen till Stockholm.
    Vi ser sååå fram emot att få dansa på Re:Orient nästa fredag! =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s