Saad på Berns

June 11, 2007

Det var verkligen en härlig konsert på Berns i lördags. Det är ju dessutom kul att se en ny artist, ja i Egypten är väl Saad en rätt väletablerad shaabisångare, men ändå på väg uppåt, och det var fett som tusan att spela skivor efter giget, massor av folk och på slutet, en del förvirrade men glada brats som hittade in från nattklubben i källaren, på det hela taget extremt lyckat.
Det blev ett avsevärt mer kondenserat gig än vad jag brukar åstadkomma. I vanliga fall på Re:Orient klubb eller på Oriental Ballroom här i Lund – där jag gärna flippar ut ännu mer – spelar jag ju orientaliskt vilket inkluderar kurdisk, turkisk, persisk, romsk, indisk, algerisk, etc musik. Nu spelade jag nästan uteslutande nya egyptiska, libanesiska och några irakiska hits och massa gamla arabiska örhängen samt lite bellydanceprylar. Det var kul och på sitt sätt lättare, låtarna hakar i varandra mer smidigt, dom musikaliska sprången blir mindre och färre.
Jag snålar ju alltid med mina allra senaste hits så att dom skall räcka hela kvällen och varvar med gamla favoriter. Tyvärr hade jag några purfärska spår kvar att plöja när klockan var tre men vad skall man göra när man får roliga önskemål av glada människor.
-Spela Amaneh med Diana Haddad, snälla!? Bedjande min, direkt från klostret, typ.
Det är klart jag spelar den!
För mig personligen kändes det lite lustigt att stå och spela skivor i en lokal som jag en gång i tiden, när jag var sexton many years ago, städade varannan helg. Att dammsuga upp drivor av halvätna hamburgare, chips, krossat glas, cocktailbär och fuktiga spyor som börjat fusionera med heltäckningsmattan klockan sju på morgonen var väl inte så himla kul, men jag hade en superfet dammsugare och ett jobb är ett jobb och det var ett av mina första. Men vilka typer det jobbade där, shit pommes frites, jag blir tvungen att censurera nu, det är en annan värld och en annan historia.

Advertisements

One Response to “Saad på Berns”

  1. Sabina Says:

    Jag försökte dansa lite med ett par av de där bratsen och de tyckte nog att det var rätt kul att se helt andra rörelser och lyssna till annan typ av musik. Men efter ett par låtar smet de iväg igen, fegisarna.
    Kul var det, mycket kul! Hela kvällen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s