10 pigga år

January 29, 2007

Det är snart 18 år sedan jag köpte min första orientaliska platta. Raï-vinylaren Kutché med (Cheb) Khaled. Den gav, som jag skrev i någon av mina första bloggar, mersmak. Det blev fler och fler orientaliska skivor, från Marocko, Egypten, Libanon, Turkiet, Iran, Indien… 93 typ kom Khaleds Didi och det blev fler och fler orientaliska tongångar i mitt cp-eklektiska rock’n’roll-set. 97 tog jag steget och spelade enbart orientaliskt (en gång i veckan/varje lördag) på Café Arimans Klubb Ariman som jag senare döpte om till Oriental Ballroom. Jag hade inte tänkt så mycket på att man kunde fira 10-årsjubileum. Det hela var ju i mitt fall en process, men när dom ringde från Re:Orient och frågade om jag inte ville spela på deras 10-årsjubileum så tackade jag inte bara ja, med glädje, utan insåg också att det hade gått 10 f-ing j-vla år! Fan va coolt.
Det var tjockt med folk på jubiléet och kul som tusan att spela. Alissa och Daniela dansade. Süperstar Orkestar spelade balkanröj. Jag och dj Nico spelade skivor. Det var himla kul senast jag spelade i Stockholm i oktobet förra året också, liksom på Ariman hela hösten. Så det är en süperpigg tioåring vi pratar om.
Jag har nog, räknat mellan tumme och pekfinger, spelat orientalisk musik på Ariman knappt 300 gånger, sanslöst! Undrar hur många gånger jag sedan 1989 har spelat Khaled? Eller Amr Diab eller Hakim… Shit, inte ens en kvalificerad gissning är möjlig. Och ändå ser jag fram emot lördagens spelning på Oriental Ballroom som om det var den första kvällen någonsin. I’ll buy that for a dollar!

Advertisements

One Response to “10 pigga år”

  1. Jonas Says:

    Härligt och grattis till 10års jubileét. Nu missade jag ju Södra Teatern, posta gärna innan nästa gång, så man vet 😉 Vet du när du kommer spela i Stockholm i framtiden?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s