orientalmusikdiggare

April 3, 2006

p1.jpg

Man kunde ju tro att en dj's viktigaste tillgång var skivorna. Och vissa av dessa är ju svåra att få tag på, och de är inte alltid särskilt billiga. Men skivor kan man ersätta. Människorna som kommer och dansar och drar med sig sina kompisar var eller varannan gång man spelar är den stora tillgången.

p4.jpg

De finns olika typer av stammisar. Såna som kommer då och då redan när man öppnar och piper iväg när det börjar bli trångt. Och motsatsen som kommer klockan två varje gång och dansar en timme när det är värsta draget. En del bara dansar. Andra lär man känna, det finns folk som har dansat på mina orientaliska dansgolv sedan 97. En del kommer under en period. Sedan flyttar de, får barn eller, hemska tanke, skaffar andra intressen.

p2.jpg

Mycket av det jag vet om orientalisk musik har jag lärt mig av mina gäster. Ja, jag har ju surfat, läst på skivomslag och snackat med skivförsäljare också. Men det finns ingen tidskrift på svenska eller engelska som fokuserar på orientalisk populärmusik. Songlines, för att ta ett exempel, täcker hela världen och handlar dessutom mer om folk än dans/pop. Amr Diab och Ehab Tawfiq är inte deras väska. Jag däremot hade känt mig rätt naken utan mina Amr Diab-skivor.

p3.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s