Bellydancers

March 18, 2006

Jag spelade skivor för andra gången på Tangopalatset igår. Det gick riktigt bra även om det kunde ha varit lite mer folk, men det var många fler än första gången. Palatset är helt nytt och behöver arbetas in.
Igår hade vi besök av Anna Visser som dansar bellydance eller orientalisk dans. Ordet bellydance är svårt att slita sig ifrån eftersom det är internationellt etablerat och låter svängigt men egentligen är det lite missvisande. Utan att vara någon expert tycker jag hur som helst att Anna Visser är väldigt bra, engagerande och underhållande med personlig touch.
Jag har träffat Anna förr men aldrig sett henne uppträda. Jag berättade för henne att när jag spelade skivor på Re:Orient i Stockholm för någon månad sedan uppträdde Ülkü och Doris från Hawanem samma kväll – dom var hemskt bra – och dom kände till men hade inte träffat Anna Visser från Malmö. Ülkü och Doris diskuterade vilken typ av dans Anna egentligen sysslade med mer exakt – det finns flera olika stilar men där har jag inte mycket att tillägga. Anna kände väl till Hawanem men hade inte sett dem. Hon driver förresten en dansskola och jag tror hon fick nån ny elev igår.

Vi har haft orientalisk dans på Klubb Ariman (som Oriental Ballroom tidigare hette) några gånger för en del år sedan. Jag ska se till att vi har det igen då och då.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s